Reformi_gluteeniton_Broilerkasviskeitto

Rotisseriekanakeitto

Kaupan grillikanaa a.k.a rotisseriekanakeitto

Kaupan grillattu broileri on kärsinyt sitten lapsuutemme niin suuren inflaation, että on aika lanseerata se uudelleen nimellä rotisseriekana ja antaa sille ansaittu kunnia arkiruoan sankariraaka-aineena.

Valmistusohje

Suikaloi sipuli, pilko porkkanat, kuutioi paprika ja leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi. Irrota broilerin liha luista ja revi suikaleiksi. Voit halutessasi heittää koipinuijat soppaan luineen. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota kuivat mausteet ja kasvikset pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaattipyree, broileri, kanaliemi sekä sen verran vettä, että kaikki ainekset peittyvät ja keiton koostumus on sopiva eli keittomainen. Keitä noin 4 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri kypsyneet. Lisää maissi ja keitä vielä hetki, jotta maissit lämpenevät. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta pippurilla ja purista joukkoon vähän sitruunamehua. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja ohuilla chilirenkailla.

Vinkki

Rotisseriekana kannattaa perata heti kun tuo sen kaupasta kotiin, jolloin valmiita kanapaloja on helppo heittää kiireessä leivän päälle, pastoihin tai tähän herkulliseen kanakeittoon. Jos haluaa oikein pihistää, peratuista luista voi keittää liemen myöhempää ruoanlaittoa varten.