Reformi_luomu_kanapullat aasialaisessa liemessa shutterstock_1194381565

Kanapullat aasialaisessa liemessä

Kanapullat aasialaisessa liemessä

Tässä keitossa Thaimaan maut yhdistyvät kotoisaan keittoon, jonka ainesosia voi vaihdella ruokailijoiden joskus persoonallistenkin mieltymysten mukaan. Lapset kannattaa ottaa mukaan suunnittelemaan mitä kaikkea keittoon laitetaan, ja etenkin pullien pyörittämisessä ja liemeen laskemisessa on pienille apukäsille sopivasti haastetta.

Valmistus:

Tee ensin kanapullaseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri ja limetin kuori. Laita jauheliha kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita ja jätä hetkeksi marinoitumaan jääkaappiin.

Tee sitten keitto. Kuori ja viipaloi inkivääri. Hakkaa sitruunaruohoa veitsen lappeella muutamasta kohdasta, jotta maku irtoaa paremmin. Paloittele herkkusienet ja suikaloi porkkanat tikuiksi. Käsittele loputkin soppaan haluamasi kasvikset. Mittaa kanaliemi kattilaan. Lisää paloiteltu inkivääri, sitruunaruoho ja kaffirlimen lehdet. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia rauhallisella porinalla. Tarkista maku ja mausta kalakastikkeella ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.

Muotoile kanamassasta kylmällä vedellä kostutetuin käsin lihapullia. Laske kanapullat lusikalla yksi kerrallaan porisevaan liemeen niin, että ne jäävät erilleen toisistaan. Anna pullien keittyä näin minuutin verran. Sekoita sitten lientä, jotta pullat kääntyvät ja kypsyvät joka puolelta. Keitto kiehuu valmiiksi noin 6 minuutissa. Tarkista vielä kanapallojen kypsyys ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa suolalla ja kalakastikkeella.

Tarjoa nuudeleiden kera ja laita tarjolle korianterinlehtiä, limettilohkoja ja chiliä – näin jokainen ruokailija voi maustaa oman annoksensa.