Grillatut jauhelihatangot
Kesä on grillailun kulta-aikaa. Mikäli grilliä ei ole käytössä, ei hätää, tämän aterian voi valmistaa myös uunissa. Monissa uuneissa on grillivastus, joka antaa ruoalle erityisen kauniin värin. Reformin Luomu Liemijauheet ovat mainioita kuivamausteseosten eli rubien pohjia. Ne ovat lisäaineettomia, gluteenittomia, eivätkä ne sisällä hiivaa tai hiivauutetta, eikä myöskään natriumglutamaattia. Voit kokeilla erilaisia omia seoksia vaihtamalla yrttejä toisiin tai lisäämällä joukkoon vaikka viherpippuria, mustapippuria, chiliä, valkosipulijauhetta tai paprikajauhetta. Valmista kerralla isompi määrä ja käytä tarpeen mukaan. Reseptin annos rubia riittää tälle määrälle jauhelihatankoja.
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Lisää joukkoon suola ja sekoita tasaiseksi. Muotoile tangoiksi. Valmista mausteseos. Mittaa Refromi Luomu Lihaliemijauhe mortteliin ja lisää joukkoon Provencen yrttiseos ja chilijauhe. Jauha seos tasaiseksi jauheeksi.
Kääntele jauhelihatangot oliiviöljyssä tai voitele kauttaaltaan sudilla. Käännä sen jälkeen tangot mausteseoksessa molemmin puolin. Grillaa tai paista grillipannulla. Voit käyttää myös uunia kypsentämiseen. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes tangot näyttävät kypsiltä.
Valmista samalla värikäs lisäke. Laita grillin tai uunin kestävään vuokaan miniluumutomaatit, paloiteltu paprika ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna myös chili. Lisää ne kasvisten joukkoon ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Murenna päälle fetajuusto ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Laita kuumaan grilliin tai kypsennä grillivastuksella 300 asteessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Voit halutessasi pujottaa tangot varrastikkuihin tai tarjota sellaisenaan värikkäiden kasvisten kanssa.
Ohje on luotu yhteistyössä Hellapoliisin kanssa kesässä 2021. Ohje on julkaistu myös Hellapoliisin sivuilla.