Tomaattinen lihapata

Hellapoliisin Tomaattinen lihapata

Murea lihapata muhii herkulliseksi uunissa pitkään hauduttaen. Miedolla lämmöllä valmistuva ruoka valmistuu alkuvalmistelujen jälkeen itsekseen ja voit sillä aikaa käydä vaikka nauttimassa talven ulkoiluhetkistä.

Reformin liemituotteet antavat ruokaan herkullista makua. Tuotteet ovat luomua ja lisäaineettomia, eikä ne sisällä natriumglutamaattia, hiivaa eikä hiivauutetta. Gluteenittomat liemituotteet ovat tervetulleita liemivalikoimaan ja näin ruoat sopivat entistä useammalle. Pitkää haudutusta vaativat liharuoat ovat edullisia ja yhdessä juuresten kanssa maistuvat todella herkulliselta. Kumpaa sinä käytät mieluiten ruoanvalmistuksessa, liemikuutiota vai liemijauhetta?

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori valkosipulit. Kuori porkkanat, palsternakka ja juuriselleri ja leikkaa ne kuutioiksi. Sulata voi kattilassa tai padassa ja anna hieman ruskistua.

Paista lihakuutiot kauttaaltaan, kunnes saat niihin kauniin värin. Mausta ripauksella suolaa. Lisää joukkoon tomaattimehu, vesi ja lihaliemikuutiot tai lihaliemijauhe. Lisää vielä laakerinlehdet, maustepippurit, tähtianikset ja rosmariinin varret. Kiehauta.

Laita ruoka uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa 4-6 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä tai tomaattimehua.

Vinkki! Mikäli haluat että kasviksissa on hieman purutuntumaa, lisää ne uunivuokaan vasta kypsennyksen viimeisen tunnin aikana. Tarkista maku!

Tarjoa seuraksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Julkaistu myös Hellapoliisin sivuilla.

Reseptin laatinut: