Reformi Meal Prepping

Meal Prepping tuntuu hyvinvoinnissa ja näkyy kukkarossa

Oletko jo törmännyt termiin Meal Prepping? Ehkäpä. Käytännössä se tarkoittaa siis sitä, että valmistelet vaikkapa seuraavan viikon tai muutaman päivän ruuat kuntoon jo etukäteen. Homma toimii kodin lisäksi vallan mainiosti myös työpaikkaruokailussa, mikäli sinulla on mahdollisuus syödä eväitä töissä. Meal Prepping on fiksu valinta, sillä sen avulla säästät aikaa, kun joka päivä ei tarvitse kokata tai käydä kaupassa. Kun heräteostoksia tulee tehtyä vähemmän ja lounaalla syötyä omatekoista, alkaa Meal Prepping näkyä myös kukkarossa: rahaa jää säästöön.

Miten alkuun?

Perustasolla Meal Prepping tarkoittaa sitä, että valmistat ruokaa, jonka annostelet jääkaappiin säilytysrasioihin vaikka koko viikoksi. Jääkaapissa keitetty riisi, pasta tai kastike säilyvät näppärästi useamman päivän ajan ja osan voi tietysti myös pakastaa. Vihannekset voi kuoria ja pestä etukäteen ja annostella valmiiksi salaatteja varten tai ihan vain naposteltavaksi. Ruokaa voi tehdä myös porukalla niin, että otat työkaverit mukaan ja jokainen preppaa vuorollaan lounaan!

Meal Prepping: näin onnistut

  • Mieti, milloin preppauksesta olisi eniten iloa: aamiaisella, lounaalla, välipaloilla, päivällisellä? Voit myös valmistaa vain osan etukäteen ja tehdä muut hommat normaaliin tapaan.
  • Tarkista ruoka-aineiden säilyvyys: esimerkiksi Reformi Luomu -kasvispihvit säilyvät jääkaapissa helposti useamman päivän ja voit hyödyntää niitä erilaisissa annoksissa. Tuunausvinkkejä löydät tästä blogista. Juurekset, vihannekset ja hedelmät voivat menettää ravintoarvojaan ja tuoreuttaan, jos ne ovat liian pitkään pilkottuina ja taltioituina. Pohdi siis myös niiden säilyvyyttä. Kurkku, tomaatti ja salaatti kannattaa lisätä salaattiin vasta juuri ennen syömistä.
  • Suunnittele aterioista tasapainoisia kokonaisuuksia. Lautasmalli on hyvä lähtökohta terveellisen ja ravitsevan aterian koostamiselle.
  • Hanki hyvin pinoutuvia ja sopivankokoisia säilytysastioita. Esimerkiksi kasvikset on kivampi kuljettaa työpaikkalounaalle omassa boksissaan. Tarkista, että säilytysastiat ovat konepesun ja mikrouunin kestäviä. Valistuneimmat hankkivat säilytysastioita, joissa on valmiiksi erilaisia lokeroita ja osioita eri ruoka-aineiden säilytykseen.
  • Lisää tuorepuuroihin ja smoothieihin siemeniä ja kuitua, jolloin ne täyttävät paremmin ja pitävät vatsan kunnnossa. Reformi-pellavansiemenet ja Fibrex-sokerijuurikaskuitu ovat omiaan tähän tarkoitukseen.

Hyödynnä Reformi Luomu -ateriatuotteita valmistelussa

Monet Reformi Luomu -ateriatuotteet sopivat mitä parhaiten Meal Preppingiin. Nopea ja helppo valmistus säästää aikaa ja voit silti olla varma, että lautasellasi on terveellistä luomuruokaa. Reformi Luomu -sipulikeitto maistuu sellaisenaan tai vaikkapa lihamurekkeen tai lihapullien raaka-aineena. Maistuvan aterian loihdit myös Reformi Luomu Chili Con Carne -kastikemixistä, joka täyttää taatusti vatsan myös treenipäivänä. Pastan kaverina toimii Reformi Luomu Pasta Bolognese. Kokeile sitä myös lasagnen tai pastavuuan raaka-aineena.