Reformi_valkosuklaajuustokakku

Valkosuklaatuorejuustokakku marjoilla

Valkosuklaatuorejuustokakku marjoilla

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen kermavaahto ja sokeri. Kuumenna limetinmehu kiehuvan kuumaksi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi. Irrota juustokakku vuoan reunoista varovasti ja nosta tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mustikoilla tai muilla marjoilla.