Reformi Luomu Valkosipuli-kaura-rieska

Gluteeniton valkosipuli-kaura-rieska

Laita ensin uuni lämpeämään 220 asteeseen!

Mittaa kippoon 1:
1 dl glut. kaurahiutaleita
0,5-0,75 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl valkosipulirouhetta
0,5 tl kuivattua basilikaa
1 dl juustoraastetta

Mittaa kippoon 2:
1 dl Teff fibra
2,5-2,7 dl tumma Jytte
Sekoita hyvin keskenään.

Taikinakulhoon
2,5 dl piimää
0,5 dl valkosipuliöljyä

Laita taikinakulhoon nesteitten joukkoon kipon 1 aineet. Sekoita vispilällä tasaiseksi tai käytä monitoimikonetta. Lisää viimeiseksi jauhot ja vatkaa muutama minuutti.
Kumoa taikina jauhoitetulle leivinpöydälle ja alusta pyöreäksi palleroiseksi.
Siirrä paperoidulle uunipellille ja painele taikina rieskaksi.
Jaa pinta kuuteen osaan ja pistele vielä haarukalla.
Paista kypsäksi 225 asteessa noin 20-25 min.
Jähdytä hetki, niin saat palaset halkaistua.

Nauti kahvin, teen tai kylmän maidon kera!