Reformi Luomu Saaristolaisleipä

Gluteeniton saaristolaisleipä

1. Lämmitä piimä/olut/ app.mehu kädenlämpöiseksi. Sekoita mukaan pellavansiemenrouhe, kaura- tai tattarihiutaleet,   tattarijauhot, suola ja hiiva. Sekoita hyvin sekaisin. Anna rauhoittua muutama minuutti.
2. Lisää jauhot ja sekoita esim. puuhaarukalla. Taikinaa ei saa vaivata!
3. Voitele leipävuoka voilla, kaada taikina vuokaan. Kohota pitkään,1-1 ½ tuntia oikein lämpimässä paikassa. Uuni, jossa kuuma vesiastia, on erittäin hyvä paikka!
4. Paista leipää 175 asteessa, uunin keskitasolla 2 tuntia.
5. Kun leivät ovat paistuneet 1 ½ tunnin ajan, voitele leipä siirappivesiseoksella ja jatka paistamista vielä puoli tuntia.
6. Anna leivän jäähtyä vuoassaan ja anna tekeytyä kylmässä kahden päivän ajan.