Ainekset
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g laktoositonta margariinia sulatettuna
1 ½ dl laktoositonta maitojuomaa
2 ½ Jytte Vaalea -jauhoa
½ dl Jytte Teff-jauhoa
½ dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
1 pkt (500 g) tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g laktoositonta margariinia sulatettuna
5 rkl espressoa
Muhkeat gluteenittomat mokkapalat
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon margariini ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Paista mokkapaloja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai intensiivi- eli kiertoilmatoiminnolla 190-asteessa 30 minuuttia. Anna leivospohjan jäähtyä. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Lisää margariini ja kahvi. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja jaa se jäähtyneelle leivospohjalle. Tee pintaan palettiveitsellä reiluja aaltoja, jotta saat leivonnaisesta mielenkiintoisen näköisen.
Vinkki! Voit ripotella mokkapaloille nonparelleja tai suolapähkinöitä ennen kuorrutteen jähmettymistä.
Ainekset
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g laktoositonta margariinia sulatettuna
1 ½ dl laktoositonta maitojuomaa
2 ½ Jytte Vaalea -jauhoa
½ dl Jytte Teff-jauhoa
½ dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
1 pkt (500 g) tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g laktoositonta margariinia sulatettuna
5 rkl espressoa