Reformi_gluteeniton_taatelikakku_shutterstock_580601725

Mausteinen taatelikakku

Laita kattilaan vesi, taatelit ja sokeri. Keitä soseeksi. Lisää mössöön margariini ja sulata se sekoittaen joukkoon. Sekoita mukaan myös mausteet. Jäähdytä. Vatkaa munat yksitellen seokseen. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan käännellen. Kaada taikina voiseltuun, korppujautotettuun vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa, noin 40min. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa jähtyneenä.

Koristelu: 200 g maustamatonta tuotejuustoa 0,75-1 dl tomusokeria 1 tl kanelia 0,5 tl van.sokeria -sekoita vatkaimella kaikki pehmeäksi ja sileäksi massaksi.  Laita pursotinpussiin ja koristele haluamallasi pursotuksilla. Tai levitä veitsellä koko kakun päälle.

Koristelu
Pehmeitä taatelin puolikkaita Hieman pehmeää homejuustoa (sini- tai valko-) taatelinpuolikkaisiin.

Kakun voi säilyttää jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua.