Ainekset
200g saaristolaisleipää
50g voita tai margariinia
1/2 punasipulia
1/2 omenaa
150g kylmäsavulohta
1 muna
100g tuorejuustoa, käytin Valion Yrtti-tuorejuustoa
150g ranskankermaa
0,5 dl kermaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl kuivattua tilliä, toki tuorettakin voi käyttää (maun mukaan)
0,5 maustemitta suolaa
Kylmäsavulohipiirakka
1. Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele pohja piirasvuokaan. Nosta jääkaappiin.
2. Raasta punasipuli ja omena. Ripottele ne piirakkapohjan päälle. Lisää myös kylmäsavulohi.
3. Sekoita keskenään kananmuna, tuorejuusto, ranskankerma, kerma, suola, tilli ja mustapippuri. Kaada seos täytteiden päälle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
4. Tarjoa piirakka jäähtyneenä. Parasta se on jääkaappikylmänä.
Ainekset
200g saaristolaisleipää
50g voita tai margariinia
1/2 punasipulia
1/2 omenaa
150g kylmäsavulohta
1 muna
100g tuorejuustoa, käytin Valion Yrtti-tuorejuustoa
150g ranskankermaa
0,5 dl kermaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl kuivattua tilliä, toki tuorettakin voi käyttää (maun mukaan)
0,5 maustemitta suolaa