Reformi Luomu Gluteeniton munkit

Gluteenittomat munkit

1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen muna, suola, sokeri, van.sokeri, kardemumma ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vatkaa tasaiseksi. Anna seistä 5-10 min. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi plo margariini. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.
2. Kaada taikina vaaleilla Jytte-jauhoilla jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta tanko. Leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele palat jauhotetuin käsin pyöreiksi pulliksi. Tee pulliin reikä painamalla etusormet läpi pullan. Venytä reikää varovasti. Anna munkkien kohota 20 minuuttia liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
3. Kaada öljyä kuivaan pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen.
4. Nosta rinkilät öljyyn reikäkauhalla ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota kypsät rinkilät öljystä reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle. Kierittele munkkirinkilät sokerissa.

Taikinasta saa 15 pientä pyöreää munkkia (+1 rasvan kuumuuden testaamiseen), ja 10 pientä reikämunkkia. Nautinnollisia herkkuhetkiä!