Reformi Luomu Gluteenittomat croissantit

Gluteenittomat croissantit

Kun gluteenittomat croissantit tehdään aitoa ranskalaista reseptiä mukaillen, syntyy kuohkeita ja päältä rapeita herkkuja, jotka vievät kielen mennessään.

1. Leikkaa voi 50 gramman paloihin ja jätä huoneenlämpöön pehmenemään.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon hiiva, anna sen liueta maitoon ja sekoita.
3. Mittaa kuivat aineet kulhoon, tee kuoppa jauhoseoksen keskelle ja lisää maito pikkuhiljaa joukkoon sekoittaen puuhaarukalla kokoajan pientä ympyrää.
4. Lisää pehmeä voi (1 rkl) nokareina joukkoon ja vaivaa taikinaa vain hetki, kunnes voi on sekoittunut taikinaan ja taikina tuntuu kimmoisalta (voin ei tarvitse sekoittua tasaisesti).
5. Laita taikina kohoamaan kostean liinan alle 1-1,5 tunniksi.
6. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi, noin 3 mm paksuksi levyksi.
7. Levitä pehmeä voi (50 g) taikinan päälle lastan avulla niin, että taikinalevy on tasaisesti voideltu.
8. Taita taikinan pitkät reunat kohti taikinan keskustaa niin, että taikina on kolmin kerroin. Käännä taiteltu taikina 90 astetta myötäpäivään. Toista sama alusta saakka vielä kaksi kertaa. Jos taikina tarttuu kaulimeen tai leivinalustaan, voit sirotella taikinan päälle kevyesti lisää jauhoja. Taittele taikina lopuksi kevyesti kolminkerroin ja päällystä muovikelmulla.
9. Nosta taikina 6-8 tunniksi jääkaappiin lepäämään.
10. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
11. Avaa taikina ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3-5 mm paksuksi ja noin 20 cm leveäksi pitkäksi suorakulmioksi. Voit jakaa taikinan kahtia ja tehdä tämän kahdessa erässä. Taikina saattaa halkeilla reunoista, mutta halkeamat voi korjata sormin painelemalla.
12. Leikkaa taikinalevystä terävällä veitsellä pitkän mallisia kolmioita.
13. Rullaa kolmiot leveästä päästä alkaen croissanteiksi.
14. Laita croissantit leivinpaperilla päällystetylle pellille uunin keskitasolle paistumaan 12–15 minuutiksi.
15. Valmista siirappi croissanttien paistuessa.
16. Kiehauta vesi ja tomusokeri kevyesti paksupohjaisessa kattilassa.
16. Voitele paistetut croissantit siirapilla ja tarjoa tuoreena voin tai hillon kanssa.

Vinkki: Valmista croissanteja kerralla isompi satsi ja pakasta tuoreeltaan.

Tämä resepti on julkaistu aiemmin Soppa 365:n ja Oriolan Hyvän olon keittiössä.