Reformi Luomu Gluteeniton vaniljaboston

Gluteeniton vaniljaboston

Mikä olisi ihanampaa kuin uunista leijaileva tuoreen pullan tuoksu? Yllätä gluteenitonta ruokavaliota noudattava vieras tarjoamalla itse tehtyä vaniljaista pullaa.

1. Nosta taikinaan sekä täytteeseen tuleva voi pehmenemään huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuin aloitat leipomisen.
2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele kuivakakkuvuoka.
3. Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kevyesti sähkövatkaimella.
4. Mausta seos vaniljalla. Jos käytät tuoretta vaniljaa, halkaise kokonainen vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsenkärjellä. Ripauta siementen päälle hieman sokeria ja hiero veitsellä leikkuulautaa vasten, jotta saat siemenet irtonaiseksi. Sekoita puolet vaniljasta voi-sokeriseokseen. Ota loput talteen koristelua varten.
5. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää joukkoon psyllium käsivispilällä sekoittaen. Anna psylliumin turvota noin viiden minuutin ajan.
6. Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
7. Lisää puolet jauhoista hyvin vaivaten.
8. Sekoita taikinaan pehmeä voi ja loput jauhot.
9. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
10. Älä kohota taikinaa vielä, vaan leivo taikina heti pulliksi.
11. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
12. Levitä taikinan päälle vaniljatäyte.
13. Rullaa taikina varovasti rullaksi ja nipistä se kiinni liitoskohdasta.
14. Leikkaa rullasta noin 10 pullaa.
15. Nostele pullat vuokaan leikkuupinta ylöspäin ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla tunnin ajan.
16. Paista 225 asteessa 20–25 minuuttia.
17. Kumoa boston vuoasta ja anna jäähtyä.
18. Paahda mantelilastut kullanruskeaksi kuivalla pannulla ja nosta ne lautaselle jäähtymään.
19. Valmista kuorrute: Mittaa kulhoon 3 dl tomusokeria. Lisää sitruunanmehu ja ruokalusikallinen vettä. Sekoita huolellisesti. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan kuorrutteen.
20. Valuta kuorrute huoneenlämpöisen kakun päälle.
21. Koristele vaniljalla ja mantelilastuilla.

Annoksia: 10
Valmistusaika: 2 tuntia
Vaikeustaso: kohtalainen

Vinkki: Voit valmistaa ohjeella myös vaniljapullia. Paista tällöin pullat yksittäin muffinivuoissa ja voitele halutessasi kananmunalla.

Tämä resepti on julkaistu aiemmin Soppa 365:n ja Oriolan Hyvän olon keittiössä.