Reformi Jytte Luomu Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Vaikeustaso: kohtalainen

Suussa sulava gluteeniton suklaakakku on juhlapöydän kuningatar, joka hurmaa taatusti vieraat jo ensi puraisulla. Kokeile, maista ja ihastu!

1. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
3. Sekoita jauhot, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
4. Sekoita voisula muna-sokerivaahdon joukkoon.
5. Lisää jauhoseos siivilän läpi muiden aineiden joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun matalaan vuokaan.
7. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä 40-45 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kypsältä. Kakku jää pohjasta hieman taikinaiseksi, mutta on sitäkin maukkaampaa.

Kakusta saa herkullisen täytekakun, kun laittaa väliin tai pinnalle esim. aprikoosihilloa ja kermavaahtoa.

Tämä resepti on julkaistu aiemmin Soppa 365:n ja Oriolan Hyvän olon keittiössä