Reformi.fi-jytte-gluteeniton-laskiaispulla

Gluteeniton laskiaispulla

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää psylliuminkuorijauhetta ja anna seoksen turvota 10 minuuttia. Yhdistä jauhot keskenään. Lisää taikinaan kananmuna, sokerit, kardemumma, rasva sekä 8 dl jauhoista. Vaivaa taikinaa koneessa tai käsin muutama minuutti. Kohota taikinaa 30 minuuttia leivinliinalla peitettynä. Vaivaa taikinaa vielä pöydallä loppujen jauhojen avulla. Muotoile taikina kahdeksi pötköksi ja leikkaa tasaisia paloja. Pyörittele pikkupulliksi.

Kohota pullia viela pellillä 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelirouhetta. Paista pullia uunin keskitasossa 225 ˚C:ssa 15 minuuttia tai pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

Pullat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.