Ainekset
Pullataikina, noin 18 pikkupullaa
Ainekset:
5 dl maitoa tai soijamaitoa
50 g hiivaa
1 rkl psylliuminkuorijauhetta
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
150 g voita tai margariinia
6 dl vaaleaa Jyttejauhoa
4 ½ dl maissijauhoa
Voiteluun ja pinnalle:
kananmunaa
raesokeria ja/tai mantelirouhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mantelimassaa tai mansikkahilloa
Huom! Voit myös käyttää jauhoina pelkkää Jyttejauhoa. Jauhojen määrä on tällöin 9-10 dl.
Käytä molemmissa taikinoissa jauhoja vain sen verran kunnes saat taikinasta juuri käsin leivottavan.
Gluteeniton laskiaispulla
Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää psylliuminkuorijauhetta ja anna seoksen turvota 10 minuuttia. Yhdistä jauhot keskenään. Lisää taikinaan kananmuna, sokerit, kardemumma, rasva sekä 8 dl jauhoista. Vaivaa taikinaa koneessa tai käsin muutama minuutti. Kohota taikinaa 30 minuuttia leivinliinalla peitettynä. Vaivaa taikinaa vielä pöydallä loppujen jauhojen avulla. Muotoile taikina kahdeksi pötköksi ja leikkaa tasaisia paloja. Pyörittele pikkupulliksi.
Kohota pullia viela pellillä 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelirouhetta. Paista pullia uunin keskitasossa 225 ˚C:ssa 15 minuuttia tai pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.
Pullat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Ainekset
Pullataikina, noin 18 pikkupullaa
Ainekset:
5 dl maitoa tai soijamaitoa
50 g hiivaa
1 rkl psylliuminkuorijauhetta
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
150 g voita tai margariinia
6 dl vaaleaa Jyttejauhoa
4 ½ dl maissijauhoa
Voiteluun ja pinnalle:
kananmunaa
raesokeria ja/tai mantelirouhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mantelimassaa tai mansikkahilloa
Huom! Voit myös käyttää jauhoina pelkkää Jyttejauhoa. Jauhojen määrä on tällöin 9-10 dl.
Käytä molemmissa taikinoissa jauhoja vain sen verran kunnes saat taikinasta juuri käsin leivottavan.