reformi luomu gluteeniton suklaakakku appelsiinikakku

Appelsiini- ja suklaakakku viikonlopun herkkuhetkiin

Testiryhmämme Kirsi leipoi Reformin Luomu kakkujauhomixeistä herkullisen appelsiinikakun sunnuntaipäivän herkutteluun. Kuorrutuksessa Kirsi käytti Kultarannan pumpulikakun kuorrutteen ohjetta, joka sopi appelsiinikakun kanssa loistavasti. Koristeena luonnonläheinen leipurimme käytti luovasti luonnosta löytyviä koristeita, mustikan varpuja ja viinimarjanlehtiä. Ihana kokonaisuus!

Kuorrutus:
60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai sitruunatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Kirsin omien leikkisten sanojen mukaan: ” Leipurina olen, hmmm… tällä paketilla onnistuu varmasti!”

Eksoottinen banaani-suklaakakku

Jessica puolestaan lähestyi kakkujauhojamme hieman eksoottisemmasta näkökulmasta ja kokeili, miten banaani taipuu kakkujen kanssa. ”En uskaltanut olla kovin luova, kun kokeilin gluteenitonta ensimmäisen kerran, mutta banaania lisäsin koristeeksi,” Jessica alustaa. Suklaakakku onnistui loistavasti, vaikka oikeanlaista kakkuvuokaakaan ei löytynyt. Kakkujauhomixeillä onnistuu näköjään vaikka uunivuoalla. Perusleivokset ja kakut ovat leipomista rakastavan Jessican erikoisalaa. Tässä herkullisessa luomuksessa hän seurasi pakkauksen ohjeita aina koristeluun saakka.

”Jokainen osaa varmasti. Näitä voi helposti muokata ja muovailla oman maun mukaan ja lisätä eri täytteitä ja silti toimii hyvin,” Jessica rohkaisee.