Reformi Luomua lautaselle

Pikkuisen enemmän luomuna

Oletko koskaan pohtinut, mitä laitat suuhusi, kun syöt liemikuutiolla maustettua ruokaa? – Niinpä. Moni meistä ajattelee, että tulee samalla lusikoineeksi suun täyteen lisäaineita. Totuus on kuitenkin jotain ihan muuta, sillä esimerkiksi Reformi Luomu -liemikuutiot ovat ihan oikeasti korkealuokkaisia lisäaineettomia luomutuotteita. Aidoista ja alkuperäisistä raaka-aineista valmistetut liemikuutiot tuovat luonnollista makua keittoihin, kastikkeisiin, patoihin ja uuniruokiin. Niillä maustat helposti myös marinadit ja salaatinkastikkeet tai riisin ja pastan keitinveden.

Luomua lautaselle

Tietomme ruuasta ja sen laadusta on nykyään parempaa kuin koskaan. Se vaikuttaa myös ostokäyttäytymiseemme. Yhä useammat meistä oikeasti miettivät, millaisia tuotteita ostoskoriin päätyy. Yksi tapa syödä tiedostetummin ja vastuullisemmin on valita lautaselle luomutuotteita. Niitä ovat luonnonmukaisesti tuotetuista maataloustuotteista jalostetut tuotteet. Luomuelintarvikkeiden tuotannon taustalla on ajatus siitä, että tuotteiden valmistusmenetelmät eivät ole haitallisia ympäristölle tai ihmisten, kasvien ja eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille. Jotta tuotetta voidaan ylipäätään markkinoida luomuna, on vähintään 95 % raaka-aineista oltava luomua. Reformi-valikoimasta löydät useita luomukriteerit täyttäviä tuotteita, jotka sopivat myös moneen erityisruokavalioon.

Vähennä kemikaalikuormaa

Luomuruoka ei pelkästään ole avain onneen, mutta suosimalla luomutuotteita on mahdollista vähentää elimistöön päätyvää kemikaalikuormaa. Luomuinstituutin ja luonnonvarakeskuksen tutkimusten mukaan luomuruuassa on vähemmän mm. kadmiumia, nitraattia, lisäaineita ja harvemmin myös torjunta-ainejäämiä. Valitsemalla lautasellesi lisäaineettomia luomutuotteita pidät siis itsestäsi ja perheestäsi parempaa huolta.

Tee joulukuusta luomukuu

Koko ruokavaliota ei välttämättä kannata keikauttaa kerralla päälaelleen. Pieni muutos pikku hiljaa auttaa tekemään isompiakin päätöksiä ja saa myös olon mukavammaksi. Reformi-valikoimasta löydät runsaasti herkullisia luomutuotteita, joiden avulla voit helposti lisätä luomun osuutta ruokavaliossasi. Liemikuutioiden lisäksi kannattaa tutustua vaikkapa uusiin Reformi Luomu Vegeburger -kasvispihviaineksiin tai Reformi Luomu -ateria-aineksiin, joilla loihdit pöytään maittavan luomuaterian helposti ja nopeasti. Valitse suosikkisi ja nauti elämästä pikkuisen enemmän luomuna!

Tässä jutussa lähteenä käytetyt materiaalit löydät kokonaisuudessaan täältä >